2010. augusztus 29., vasárnap

Hirdetések (évközi 22. vasárnap)

2010. szeptember 4-én, szombaton du. 4 órakor nyugdíjas összejövetelt tartunk a plébánia dísztermében.

Szeptember 5-én vasárnap a 9 órai szentmise keretében tartjuk hittanos gyermekeink tanévnyitó szentmiséjét, a Veni Sancte-t, Szeretettel várjuk plébániánk hittanosait, a régieket és újakat egyaránt.

Szintén vasárnap az este 6 órai szentmise ifjúsági, taizéi énekes mise lesz.

A hitoktatás plébániánkon szeptember 13-val fog kezdődni. Ekkor térünk át a téli misézési rendre, tehát az esti szentmisék 13-tól fognak ismét 5 órakor kezdődni.

Szeptember 6-én, hétfőn este 8 órakor jótékonysági színházi előadásra kerül sor a Trafóban (Bp., IX. Liliom utca 41.) a Ferences Rend fönntartásában máködő Autista Segítő Központ számára. A Nemsenkilény című darab autista szerzők írásain keresztól mutatja be egy autista mindennpjait, életét, gondolatait. Jegyek 2500 Ft-os áron kaphatók a ferencesek Margit körúti és Pasaréti portáján, valamint a pesti ferences templom (Ferenciek tere) sekrestyéjében. A ferences testvérek a támogatókért külön is imádkoznak a szentkúti kegyhelyen szerdánként a fél 8-as szentmisében. Jegyek kaphatók továbbá a Szent Anna templom sekrestyéjében is.

2010. augusztus 7., szombat

Ministránstalálkozó Rómában

Augusztus 1. és 7. között ministránsok tízezrei találkoztak Rómában a Nemzetközi Ministráns Szövetség (Coetus Internationalis Ministrantium) által megrendezendő ministráns világtalálkozón. Ez volt a tizedik európai zarándoklat, témája ezúttal: „Inni az igazi forrásból”. A római zarándoklatot négy- vagy ötévente szervezi az idén ötvenéves Nemzetközi Ministráns Szövetség 12 évesnél idősebb ministránsok számára. 55 ezer ministráns érkezett Rómába, így a város utcáin lépten-nyomon ministráns csoportokkal találkozhattak a magyar résztvevők is.

Keresés ebben a blogban